>>> BESUCHERINFORMATIONEN FÜR UNSERE DEUTSCHSPRACHIGEN GÄSTE!

OPENINGSTIJDEN 2023

MAANDAG 11.00-16.00
WOENSDAG 11.00-16.00
DONDERDAG 11.00-16.00
ZATERDAG
13.00-17.00

WELKOM AAN BOORD!

Stap in de wereld van een ECHT SCHIP! De Mercuur is een Nederlands marineschip uit de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Bekijk de kajuit van de commandant, de hutten van de officieren en de slaapverblijven van de bemanning, de commandocentrale, de radiohut, de machinekamer (zet de motoren maar aan!) en nog veel meer. Ontdek hoe mijnen onschadelijk gemaakt werden en hoe als torpedowerkschip de onderzeeboten hielp. Verbaas je over de unieke verzameling miniatuurmodellen van marineschepen. En ontmoet de beroemdste Vlissinger aller tijden Michiel de Ruyter! Lees meer op Ontdek de Mercuur

Kinderen van ca. 7-12 kunnen tijdens de rondgang onze gratis speurtocht doen! Voor de kleintjes hebben we een leuke beeldkwis!

Heel leuk, er is een speurtocht voor kinderen, of met plaatjes, of met tekst afhankelijk of je kinderen kunnen lezen. Indrukwekkend zo’n groot schip.

Leuke plek om een kijkje te nemen aan boord van een echt marine-schip. We zijn door een enthousiaste vrijwilliger rondgeleid. Voor de kinderen is er een speurtocht. Bedankt voor de leuke ochtend mannen!!!

WAT VOOR SCHIP IS DE MERCUUR?

De Mercuur is een voormalig Nederlands marineschip. Als oceaanmijnenveger Hr.Ms. Onverschrokken kwam het in 1954 uit de VS naar Nederland. Later werd het omgebouwd tot torpedowerkschip en hernoemd in Hr.Ms. Mercuur. Het was tot 1987 in dienst. Nu is het een museumschip in Vlissingen. Het wordt onderhouden en gerestaureerd door vrijwilligers van de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen .

LOCATIE 

De Mercuur ligt in het Dok van Perry in het Vlissingse Scheldekwartier.

ENTREEPRIJZEN

  • Volwassenen: € 7,=
  • Kinderen t/m 12 jaar: € 3,=
  • U kunt aan boord pinnen of contant betalen.

PARKEREN

U kunt direct bij de Mercuur parkeren op parkeerplaats Koningsweg (eerste 3 uur gratis!) of – iets verderop – in parkeergarage Scheldeplein. Naast het Dok van Perry is er nog het kleine parkeerterrein Steenen Beer.

TOEGANKELIJKHEID

De Mercuur is gebouwd naar de normen van een marineschip in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Dat betekent steile trappen, lage plafonds en drempels. Daarmee is het schip helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

BEZOEKERSVOORWAARDEN

  • Met het betalen van entreeprijs verklaart u akkoord te gaan met deze bezoekersvoorwaarden.
  • Aan boord dient u de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen.
  • Vanwege de veiligheid moeten kinderen altijd door hun ouders/verzorgers begeleid worden.
  • Alleen opengestelde ruimtes op het schip zijn toegankelijk.
  • De Mercuur is rookvrij. 
  • Het bezoek aan de Mercuur geschiedt op eigen risico. 
  • De SMEV is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onoplettendheid of onvoorzichtigheid.