OPENINGSTIJDEN

In verband met de Corona-maatregelen is het schip helaas tijdelijk gesloten voor bezoek. Blijf gezond en tot ziens! Online kun je alvast een Tour door het schip krijgen. Bekijk het filmpje:

WAT IS ER TE ZIEN?

Aan boord krijgt u een indruk van het leven op deze voormalige houten oceaanmijnenveger van de Nederlandse marine uit de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Bekijk de kajuit van de commandant, de hutten van de officieren en de slaapverblijven van de bemanning, de commandocentrale, de radiohut, de machinekamer en nog veel meer. Ontdek hoe mijnen onschadelijk gemaakt werden en hoe het schip later – tot 1987 – als torpedowerkschip ingezet werd. Bewonder de unieke verzameling miniatuurmodellen van marineschepen. En: ontmoet de beroemdste Vlissinger aller tijden Michiel de Ruyter! Lees meer op Ontdek de Mercuur

LOCATIE 

De Mercuur ligt aan de Houtkade in het Vlissingse Scheldekwartier.

ENTREEPRIJZEN

Volwassenen: € 5,-
Kinderen t/m 12 jaar: € 1,50
LET OP: We ontvangen uw betaling graag contant, want op dit moment kunt u nog niet pinnen bij ons aan boord.

PARKEREN

U kunt direct bij de Mercuur parkeren op parkeerplaats Koningsweg, of – iets verderop – in parkeergarage Scheldeplein. Naast het Dok van Perry is er nog het kleine parkeerterrein Steenen Beer.

TOEGANKELIJKHEID

De Mercuur is gebouwd naar de normen van een marineschip in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Dat betekent steile trappen, lage plafonds en drempels. Daarmee is het schip helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

BEZOEKERSVOORWAARDEN

  • Met het betalen van entreeprijs verklaart u akkoord te gaan met deze bezoekersvoorwaarden.
  • Aan boord dient u de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen.
  • Alleen opengestelde ruimtes op het schip zijn toegankelijk.
  • De Mercuur is rookvrij. 
  • Het bezoek aan de Mercuur geschiedt op eigen risico. 
  • De SMEV is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onoplettendheid of onvoorzichtigheid.