LET OP
WE ZIJN OP 2E KERSTDAG (26.12) OPEN VAN 11.00-16.00. – Voor de kinderen hebben we dan leuke activiteiten!

– Op Eerste Kerstdag zijn we gesloten.

OPENINGSTIJDEN 2023

JONGE MATROZEN WELKOM!

Kinderen van ca. 7-12 kunnen tijdens de rondgang onze gratis speurtocht doen! Voor de kleintjes die nog niet kunnen lezen hebben Marinus en Marina een leuke beeldkwis!

REACTIES VAN BEZOEKERS (DANK!)

Heel leuk, er is een speurtocht voor kinderen, of met plaatjes, of met tekst afhankelijk of je kinderen kunnen lezen. Indrukwekkend zo’n groot schip.

Een mooi schip met veel dingen te doen en personeel dat erg veel van het schip weet! Een echte aanrader! Er valt veel te zien en het schip is erg groot! Het was echt leuk!

MERCUUR IN 1 MINUUT

ZIEN EN DOEN

Welkom aan boord! BEKIJK een Nederlands marineschip uit de jaren ‘50 * > 20 RUIMTES verspreid over 7 DEKKEN * en KIJK ROND IN de kajuit van de commandant * hutten van de (onder) officieren * kombuis (keuken) * slaapverblijven * commandocentrale * ziekenboeg … en nog veel meer! * SEIN JE NAAM in de radiohut en STA AAN HET ROER op de brug * …. of daal af naar een van de machinekamers en START DE MOTOREN * LEER hoe mijnen geveegd werden en hoe een torpedowerkschip werkt * ONTDEK hoe en waarom het schip helemaal van hout gebouwd werd * …. en VERBAAS JE over de enorme verzameling miniatuurmodellen van marineschepen uit de hele wereld * … ONTDEK hoe Vlissingen er als marinestad vroeger uit zag * Plan voor je bezoek 1-1,5 uur als je echt alles goed wil bekijken. Meer weten over het schip? >> Ontdek de Mercuur

ENTREEPRIJZEN

 • Volwassenen: € 7,=
 • Kinderen t/m 12 jaar: € 3,=
 • U kunt aan boord pinnen of contant betalen.
 • We adviseren u om de tijd te nemen om van uw bezoek te genieten! Plan daarom voor uw bezoek minimaal 1 uur in.
 • Individuele bezoekers kunnen niet reserveren. U bent altijd welkom tijdens de openingstijden! Gelieve ons hiervoor niet te bellen!

TOEGANKELIJKHEID

De Mercuur is gebouwd naar de normen van een marineschip in de jaren ‘50 van de vorige eeuw. Dat betekent steile trappen, lage plafonds en drempels. Daarmee is het schip helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.


ADRES & PARKEREN

ADRES
De Mercuur ligt in het centrum van Vlissingen, in het Dok van Perry. Het is ongeveer 250 meter lopen van winkelstraat de Walstraat en 25 minuten lopen vanaf het NS-station Vlissingen.

3 UUR GRATIS PARKEREN
U kunt op ongeveer 500 meter van het schip parkeren op parkeerterrein Koningsweg (de eerste 3 uur gratis, alleen met een kaartje! > Route in Google Maps) of – iets verderop – in parkeergarage Scheldeplein. Naast het Dok van Perry is er nog het kleine parkeerterrein Steenen Beer.WAT VOOR SCHIP IS DE MERCUUR?

Deze voormalige oceaanmijnenveger werd in 1954 in de VS gebouwd en bij de Koninklijke Marine in dienst gesteld als Hr.Ms. Onverschrokken. Later werd het omgebouwd tot torpedowerkschip en kreeg de naam Hr.Ms. Mercuur. Als oudste houten mijnenveger van de marine is het nu een living history museum en ligt in het Dok van Perry, het oudste droogdok (1705) van Nederland. Het schip wordt gerestaureerd door vrijwilligers van de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen.

BEZOEKERSVOORWAARDEN

 • Met het betalen van entreeprijs verklaart u akkoord te gaan met deze bezoekersvoorwaarden.
 • Aan boord dient u de aanwijzingen van onze vrijwilligers op te volgen.
 • Vanwege de veiligheid moeten kinderen altijd door hun ouders/verzorgers begeleid worden.
 • Alleen opengestelde ruimtes op het schip zijn toegankelijk.
 • Aan boord is fotograferen voor niet-commerciële doeleinden toegestaan.
 • De Mercuur is rookvrij. 
 • Het bezoek aan de Mercuur geschiedt op eigen risico. 
 • De SMEV is niet aansprakelijk voor de gevolgen van onoplettendheid of onvoorzichtigheid.