ZIEN – ONTDEKKEN – BEGRIJPEN

BASISSCHOLEN

Leren door zien, doen en ontdekken is op een ECHT schip als museumschip Mercuur een bijzondere ervaring.

  • Voor leerlingen in groep 7/8:
  • Ga in principe uit van een bezoekduur van 75 minuten: 15 minuten aankomst, instructies en verdelen in 7 groepjes. Aansluitend gaan de kinderen in vier rondes van elk 15 minuten onder begeleiding het schip ontdekken.

VOORBEREIDING IN DE KLAS

LESBRIEF GROEP 7/8: flexibel inzetbaar [PDF-DOWNLOAD ]

HANDLEIDING voor de leerkracht [PDF-DOWNLOAD]

  • Het bezoek sluit aan op het leerdoel oriëntatie op jezelf en de wereld. (Kerndoelen 51 t/m 53 over Tijd) en het tijdvak Oorlogen
  • De leerlingen worden in kleine groepen door onze gidsen begeleid.
  • Enkele voorbeelden van leerdoelen: Leerlingen maken kennis met het zichtbare maritiem-historische erfgoed van Vlissingen, leren wat de Koninklijke Marine doet, leren de basis van hoe een schip werkt en gebouwd wordt en ervaren het leven aan boord was.

OP UW SCHOOL

Natuurlijk is een bezoek aan het schip zelf de meest indrukwekkende ervaring voor de leerlingen. Ter voorbereiding op een bezoek kunnen onze vrijwilligers ook langskomen op scholen in de gemeente (Daarbuiten: op aanvraag). Dit kan vooral in de winterperiode plaatsvinden, aangezien we dan minder toeristen ontvangen. Onze museumdocent neemt de leerlingen mee in de maritieme wereld en gebruikt daarbij interactieve onderdelen.

VOORTGEZET ONDERWIJS

Zowel voor onderbouw als bovenbouw biedt museumschip interessante mogelijkheden om meer te leren over thema’s als de Koude Oorlog, scheepstechniek, scheepsbouwtechniek, communicatie- en navigatietechniek en het werken bij de Koninklijke Marine toen en nu. Neem contact op voor de mogelijkheden.

PLAN UW BEZOEK

Neem ruim van te voren contact op om te vragen naar beschikbare momenten en kosten. Museumschip Mercuur werkt uitsluitend met vrijwilligers.

ZIN OM ZELF HET WATER OP TE GAAN?

Meld je dan aan bij de Scouting de Watergeuzen in Vlissingen! Kijk even op onze website en kom gerust eens langs om kennis te maken!

LEESTIP: ALLE HENS – STOERE MARINEVERHALEN

MEER WETEN OVER DE MARINE?

Reis mee met Zr.Ms. van Speijk

Alsof je zelf aan boord bent! Met deze serie van de Koninklijke marine maak je een ECHTE, complete reis mee met het multipurposefregat Zr.Ms. van Speijk. Hier zie je deel 1, maar je kunt gewoon doorklikken – of alles achter elkaar bekijken!

Wil jij misschien later bij de marine?
www.werkenbijdefensie.nl/marine

MEER WETEN OVER WERKEN OP ZEE?

Zeebenen gezocht

Een beroep als stuurman is een echte uitdaging waarbij elke dag anders is. Op de brug vertelt de 2e stuurman van de Pride of Rotterdam over zijn avontuurlijke baan.

Meer weten over het varen op zee?
www.zeebenengezocht.nl

MEER WETEN OVER MARITIEME OPLEIDINGEN IN ZEELAND?

Maritieme opleidingen in Zeeland

Hier zie je een filmpje over de sectie Zeevaart. Bekijk hier nog meer filmpjes over opleidingen en beroepen in de binnenvaart, visserij en goederenvervoer van ROC Scalda.

Meer weten?
www.scalda.nl