ZIEN – ONTDEKKEN – BEGRIJPEN

Leer door zien, doen en ontdekken is op een ECHT schip als museumschip Mercuur een bijzondere ervaring. Voor veel leerlingen is het de eerste keer dat ze een echt schip (ook) van binnen zien. In overleg met u stellen we een programma samen, dat aansluit op het gewenste leerdoel. We vragen naar uw wensen en adviseren over de lengte en vorm.

BASISSCHOLEN

  • Gericht op leerlingen in groep 7/8.
  • Inhoud en duur van het programma wordt altijd in overleg vastgesteld.
    Het bezoek sluit aan op het leerdoel oriëntatie op jezelf en de wereld. (Kerndoelen 51 t/m 53 over Tijd) en het tijdvak Oorlogen
  • De leerlingen worden in kleine groepen door een van onze gidsen begeleid.
  • Enkele voorbeelden van leerdoelen: Leerlingen leren wat de Koninklijke Marine doet, bijvoorbeeld om de Nederlandse wateren veilig te houden (mijnenbestrijding toen en nu, in de Noordzee liggen nog steeds duizenden explosieven uit twee oorlogen) en onze vrijheid samen met andere landen (NAVO) verdedigt * hoe werkt een schip (o.a. voortstuwing, navigatie en communicatie) * scheepsbouw (hoe en waarom is het schip helemaal van hout gebouwd) * hoe vrijwilligers bijdragen om erfgoed te behouden (en wat erfgoed is) * het zichtbare maritiem-historische erfgoed van Vlissingen. (o.a. Dok van Perry, Dokhaven, De Schelde)
  • OP UW L OCATIE
    Natuurlijk is een bezoek aan het schip zelf de meest indrukwekkende ervaring voor de leerlingen. Ter voorbereiding op een bezoek kunnen onze vrijwilligers ook langskomen op scholen in de gemeente (Daarbuiten: op aanvraag). Onze museumdocent neemt de leerlingen mee in de maritieme wereld en gebruikt daarbij interactieve onderdelen.

VOORTGEZET ONDERWIJS

Zowel voor onderbouw als bovenbouw biedt museumschip interessante mogelijkheden om meer te leren over thema’s als de Koude Oorlog, scheepstechniek, scheepsbouwtechniek, communicatie- en navigatietechniek en het werken bij de Koninklijke Marine toen en nu. Neem contact op voor de mogelijkheden.

PLAN UW BEZOEK

Neem ruim van te voren contact op om te vragen naar beschikbare momenten en kosten. Museumschip Mercuur werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Meld je dan aan bij de Scouting de Watergeuzen in Vlissingen!

10-12 jaar? Sluit je aan bij de DOLFIJNEN

Lijkt je het leuk om iedere week een spannende vaartocht te maken in de Binnenhaven met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de Dolfijnen en vaar mee met de andere jongens en meiden in een echte scoutingboot. 

De Dolfijnen hebben altijd een vol programma: ze zijn erg actief, leren en ondernemen veel avontuurlijke spelen zoals roeitrefbal, vuurtje-varen, een gaaf knokspel tegen de bad-guys en nog veel meer. Zo leren ze spelenderwijs om te gaan met hun vletten, verantwoordelijkheden en met elkaar. Natuurlijk leer je knopen, kompas en andere vaardigheden. Ook gaan ze in het voorjaar en in de zomer op kamp.

MEER WETEN?

Kijk even op onze website en kom gerust eens langs om kennis te maken!

Vanaf 12 jaar monster je aan bij de ZEEVERKENNERS

…. en worden de Zeeuwse wateren jouw zaterdagse place-to-be. Wanneer je bij ons aan boord stapt, maak jij direct deel uit van de bemanning en doe je gelijk mee met het spel. 

Zo vaar je bijvoorbeeld naar het Simonsdok of naar het Eiland en beleef jij het avontuur van zeer dichtbij. Want, waar kun je nou zeilen in het donker, kamperen op een verlaten eiland, gewoon chillen aan boord en maak je nieuwe vrienden voor het leven? Nou, bij de Zeeverkenners dus!

MEER WETEN?

Kijk even op onze website en kom gerust eens langs om kennis te maken!

Reis mee met Zr.Ms. van Speijk

Alsof je zelf aan boord bent! Met deze serie van de Koninklijke marine maak je een ECHTE, complete reis mee met het multipurposefregat Zr.Ms. van Speijk. Hier zie je deel 1, maar je kunt gewoon doorklikken – of alles achter elkaar bekijken!

Wil jij misschien later bij de marine?
www.werkenbijdefensie.nl/marine

Zeebenen gezocht

Een beroep als stuurman is een echte uitdaging waarbij elke dag anders is. Op de brug vertelt de 2e stuurman van de Pride of Rotterdam over zijn avontuurlijke baan.

Meer weten over het varen op zee?
www.zeebenengezocht.nl

Maritieme opleidingen in Zeeland

Hier zie je een filmpje over de sectie Zeevaart. Bekijk hier nog meer filmpjes over opleidingen en beroepen in de binnenvaart, visserij en goederenvervoer van ROC Scalda.

Meer weten?
www.scalda.nl