Museumschip ex Hr.Ms. Mercuur drijft in het historische Dok van Perry – maar vooral op de inzet van onze vrijwilligers! Het schip wordt gerestaureerd en onderhouden door een ploeg van 35 vrijwilligers.

Heb je de “geraniums” nu wel gezien?

Zin in een gezellige vrijetijdsbesteding?

Zin om samen met anderen je handjes laten wapperen?

Aan boord is er voor iedereen wat te doen.

“Ik kan hier de dingen doen die ik leuk vind.”

Als je je aanmeldt vragen we eerst wat voor soort dingen jij graag doet. Dat kunnen heel verschillende dingen zijn en je hoeft niet alleen maar één ding te doen. We hebben werk voor :

  • MUSEUMDIENST – bezoekers ontvangen, rondleiden, voorlichting geven bijv. op de stand van het museum tijdens events.
  • TECHNISCHE DIENST – schilderen / timmeren / (electro/metaal)techniek / algemeen onderhoud
  • LOGISTIEKE / HUISHOUDELIJKE DIENST – goederenbeheer, inkoop, kombuis (keuken), schoonhouden van het schip, assisteren als we groepen aan boord ontvangen die iets eten/drinken.
  • RADIOHUT – Je hebt een zendvergunning of wilt je daarin bekwamen en de radiohut bemannen tijdens (inter)nationale events.
  • BESTUURSFUNCTIE – Voor als je juridische of financiële kennis hebt of verstand van vergunningen, fondsenwerving enzovoort.
Jong en oud, gaat ook prima samen!

“Het lijkt me wel leuk, maar ik wil me niet zo vastleggen…”

Je bepaalt bij ons zelf hoe vaak je komt en wanneer.

We vragen je bij aanmelding door te geven welke “favoriete” dag of dagen je in principe ter beschikking bent. Je bent niet verplicht om er dan ook altijd te zijn, maar even een seintje als je er niet bent wordt altijd gewaardeerd. Ook als je ziek bent is het fijn om dat te weten, want we geven om elkaar! En: hoe lang je werkt die dag bepaal je zelf!

Op maandag, woensdag en donderdag wordt door de vrijwilligers op het schip gewerkt en is het ook open als museum. Daarnaast is het schip op zaterdag natuurlijk nog open, maar dan alleen als museum.

We starten de werkdag met koffie/thee (en veel grappen!) en de coördinator van de dag bespreekt wie wat gaat doen.

Meer weten?

Wil je hier meer over weten? Bekijk hier onze vrijwilligers-vacatures of kom gewoon eens langs of bel tijdens kantoortijden even met Rob Schouw:   06 424 967 56