OUD-OPVARENDEN


Oude tijden herleven met de foto’s en verhalen van oud-opvarenden. Op deze pagina ben je (weer) even aan boord van de ex. Hr. Ms. Mercuur / ex. Hr.Ms. Onverschrokken toen het schip nog in actieve dienst was. Wil je ervaringen over je tijd op de Mercuur delen? Neem even contact op met Paul Goossen – redactie@museumschip-mercuur.nl

Herinneringen van Simon van der Wal
– aan boord 1971-1972

De heer van der Wal bracht in september 2021 een bezoek aan zijn oude bootje, samen met zijn zoons. Hij genoot van wat hij zag en er kwamen veel mooie herinneringen terug. Hij stuurde ons dit verslag.


Waar is de brand? – Herinnering van oud-commandant Rob Segaar
– aan boord van de Mercuur 1982-1983

Rook uit de machinekamer?! Da’s geen kleinigheid. Oud-commandant Rob Segaar herinnert zich een rokerig incident met een goede afloop…

Herinneringen van Rob Hogervorst
– aan boord van de Mercuur 1974-1975

Rob Hogervorst bracht zijn diensttijd door bij de marine en maakte in 1974 ook het WK-voetbal aan boord mee. De Noorse pers kwam in Haugesund langs voor een reportage over de Nederlandse voetbalfans aan boord van de Mercuur.

Herinneringen van Werner – “Dutchy” – Hollander
– aan boord van de Mercuur 1980-1986

1 De Mercuur als schip van de wacht in 1985 en een Sinterklaasactie met een onverwacht einde.
2 Prins Claus op bezoek

Herinneringen van Hans van der Werff
– aan boord van de Mercuur 1976-1977

“De boot gemist” – en toch een mooie tijd op de Mercuur.

Radio-radarmonteur vertelt over Hr.Ms. Onverschrokken in conservatie – zomer 1960

Het Stadsdeeljournaal Scheveningen ging op 12 november 2015 nog even langs aan boord van de Mercuur. Op dat moment was nog niet duidelijk dat het schip toch nog gered zou worden. Aan het woord is een oud-marineman, die in de zomer van 1960 als radio-radarmonteur bij de dienst conservatie werkte.

MEER WETEN OVER DE MERCUUR?

– Terug naar ONTDEK DE MERCUUR
MERCUURNIEUWS – actuele updates

Hr,Ms. Mercuur