De ziekenboeg van de Mercuur spreekt onze bezoekers altijd wel tot de verbeelding en zeker die crèmekleurige tandartsuitrusting valt meteen in het oog. Maar ja, zonder bijbehorende tandartsstoel miste het toch nog wat. Onze vrijwilliger Rob Schouw ging daarom op zoek naar een bijbehorend exemplaar. Maar waar vind je zoiets? Eerst maar eens op Marktplaats rondneuzen. Daar bleek dat er een grote vraag naar die stoelen is. Ze zijn namelijk niet oud, nee, ze zijn “vintage”! Erg in trek bij hippe kappers en trendy tattoo shops. Nou, dan weet je het wel, prijzen die de hoogte in schieten. 

Rob bleef zoeken en stuitte op een mooi exemplaar voor een redelijke prijs. Hij kon hem komen ophalen. Bij aankomst in Leiderdorp bleek hij zaken te doen met de dochter van een professor in de tandheelkunde. De stoel zou eigenlijk naar Afrika gaan ter ondersteuning van de  tandheelkundige hulp aldaar maar werd niet goed bevonden. Nu ging hij in de verkoop en de opbrengst zou naar hetzelfde goede doel gaan. Het was een leuk contact en daarom werd al gelijk de afspraak gemaakt dat ze bij een latere gelegenheid de stoel aan boord zou komen bewonderen.

En dat is dan ook gebeurd. Enige tijd later is ze met haar vriend/partner aan boord geweest om foto’s te maken voor ’thuis’. Ze spraken hun waardering uit dat de stoel nog zo’n mooie bestemming had gekregen. Dat vinden wij dan weer extra leuk. En uiteraard hebben ze daarna nog genoten van een rondleiding over het schip. 

Sindsdien mag iedereen even komen proefzitten en genieten van misschien wel het meest ontspannen tandartsbezoek van Vlissingen. Want al wordt er regelmatig geboord aan boord, dat doen we niet in de gebitten van onze bezoekers! 

Klik hier voor meer museumnieuws