DOKBED IN DOK VAN PERRY GEREED

Vrijdag 19 november hebben medewerkers van Damen Shiprepair Vlissingen en de firma Harthoorn Vlissingen het Dok van Perry gereed gemaakt voor de ontvangst van ons museumschip. Daarvoor werd op de dokvloer de blokkenlijn exact uitgezet om de Mercuur later bij gelegenheid droog te kunnen zetten. De Mercuur zal op 6 december – of als de weersomstandigheden het niet toelaten – zo kort mogelijk daarna het Dok binnengevaren worden en daarmee haar definitieve ligplaats krijgen, zoals in 2016 bij de komst naar Vlissingen afgesproken was. Diverse bijdragen op Facebook en hier in de Provinciale Zeeuwse Courant besteedden hier aandacht aan. Ook wethouder John de Jonge kwam langs en maakte onderstaande videoblog over deze gebeurtenis.

FOTOBOEK VRIJDAG 19 NOVEMBER

EERVOLLE VERMELDING VOOR VRIJWILLIGERS

Vanwege de Corona-perikelen is de Frans Naereboutprijs 2020 van de Gemeente Vlissingen in november 2021 uitgereikt. De prijs is genoemd naar Frans Naerebout, een Vlissingse visser en loods die beroemd werd als mensenredder. De gemeente ziet de prijs als symbool voor inzet, betrokkenheid en voorbeeldfunctie van vrijwilligers. De prijs van vrijwilligersorganisatie 2020 ging naar de Stichting Dierenwelzijn Walcheren. Proficiat!

De vrijwilligers van de Mercuur kregen een eervolle vermelding met als toelichting: “Het gemeentebestuur en de jury van de Frans Naereboutprijs laten weten dat uw inzet zeer gewaardeerd wordt. Wat uw organisatie doet is enorm waardevol en draagt er aan bij de gemeente Vlissingen nog mooier te maken.”

MEER WETEN?

Klik hier voor meer museumnieuws