DOLFIJNEN OP BEZOEK

Zaterdag 16 april hadden we de groep van de Dolfijnen van de Scouting Watergeuzen Vlissingen op bezoek. De kinderen (leeftijd 10-12 jaar) kregen in drie groepen een rondleiding door de Mercuur en deden met enthousiasme mee aan de speurtocht. Bedankt voor jullie bezoek en graag tot een volgende keer! >> Lees verder

VEILIGHEIDSREGIO

Op 14 april ontvingen we een groep van de veiligheidsregio Zeeland. Dat is het samenwerkingsverband tussen hulpverleners, overheden, bedrijven, inwoners en bezoekers. Het bestaat uit de Meldkamer, Risico- en Crisisbeheersing en de onderdelen Brandweer Zeeland en GHOR.

MERCUUR GEPOIVOISEERD TIJDENS FEESTELIJKE OPENING ALBIONKADE

Op 9 april werd door de gemeente Vlissingen de Albionkade (tegenover de Timmerfabriek) feestelijk geopend. Iedereen werd uitgenodigd om met diverse muziekgroepen een rondje Dokhaven te lopen. In de Scheldekraan waren ter gelegenheid hiervan grote vlaggen opgehangen en ook de Mercuur wilde natuurlijk acte de présence geven. Daarom werd het schip feestelijk gepavoiseerd.

GOUDEN BAL GERESTAUREERD

In de wintermaanden is het Gouden Bal – het verblijf van de onderofficieren aan boord van een marineschip – gerestaureerd en opnieuw ingericht. Aan de wanden en in de vitrines zijn foto’s, memorabilia en een schilderij van Hr.Ms. Cerberus te zien, dat we als schenking mochten ontvangen.

Zoals het was

Zoals het er nu uit ziet:

Vanwege de kwetsbaarheid van de objecten is het Gouden Bal niet toegankelijk voor bezoekers, maar ze kunnen dankzij een afscheiding wel naar binnen kijken. Vrijwilliger Willem legt hier de laatste hand aan de afscheiding die – voor de kleintjes – een patrijspoort bevat zodat ook zij nog wat kunnen zien! Op de foto is de afscheiding nog in wording, hij wordt fraai afgewerkt met een mooie leuning in stijl.

WERKPONTONS GEARRIVEERD

Net buiten het dok van Perry liggen de werkpontons gereed. Zodra de nieuwe gangway arriveert worden de werkpontons overgebracht naar het dok om vanaf daar schilderwerkzaamheden uit te kunnen voeren.

KANON STEEDS FRAAIER

Ruim een jaar geleden heeft Leen, oud- geschutskonstabel (= “kanonnier”) de restauratie van ons Bofors 40 mm kanon op zich genomen. Bij een eerste verkennend onderzoek bleek dat ons kanon een ratjetoe was van allerlei onderdelen die soms ook deels vergaan waren of niet origineel bij het kanon hoorden. Besloten werd het kanon in een visueel realistische staat te brengen en bepaalde delen nieuw te maken. Onlangs werd het visier teruggeplaatst, waarmee het er al meteen een stuk echter uitziet allemaal.

MEER WETEN?

Klik hier voor meer museumnieuws