NIEUWS

Museumschip Hr.Ms. Mercuur naar de Dokhaven

Als alles volgens plan verloopt ligt de Hr.Ms. Mercuur in medio augustus 2017 aan de Houtkade nabij in het Dok van Perry. Het voormalige torpedowerkschip zal, net als voorheen in Scheveningen, dienst gaan doen als museumschip. Voor het zo ver is heeft het wel een grondige opknapbeurt nodig en moet er nog wat asbestsanering worden gedaan. Momenteel ligt het schip bij Damen Shiprepair, waar het naartoe is gebracht voor de sanering. De Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV)wil het schip behouden en het uiteindelijk afmeren in het Dok van Perry.

De Gemeente Vlissingen is inmiddels akkoord met de komst van het schip en Defensie heeft zich bereid verklaard om het schip na de sanering over te dragen aan de SMEV. Orionis Walcheren heeft zich bereid verklaard het project, als partner, te ondersteunen. Ook is er contact met het muZEEum, de Zonnetrein, de Verbandkamer en Damen Shipyards om samen te werken aan dit project.

De Stichting hoopt nog een flink aantal vrijwilligers te interesseren om t.z.t. te helpen met de exploitatie en de herinrichting van het schip.